Община Кюстендил е принудена да плати рекордни сметки за ток за декември месец. От местната администрация споделят, че само компенсации за януари ще ги спасят.
 
"За ноември сметката за газ бе с 250% повече в сравнение с ноември 2020, а за електричество се е увеличила с 400%. За декември увеличението е с 600% за електричеството и с 300% за газта. Кошмарни суми. Разликата във всичките звена бе 142 хил. лв., докато за 2019 г. за цялата година платихме 130 хил. лв.", посочи кметът на Кюстендил Петър Паунов пред Bulgaria ON AIR.
 
"Изключително напрегнато е, едвам преживяваме и в момента правим анализ, ако не получим компенсации с януарските сметки, кои звена ще бъдат ограничавани. Изцедени сме абсолютно, кошмарна зима. Вместо да планираме инвестиции, ние сме в режим на оцеляване. За пръв път от зимата на 2009 г.", заяви Паунов. 
 
По думите му местната администрация е в постоянен контакт с правителството, което е "наясно с проблемите на общините" и е обещало "незабавна реакция".
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

11

115

преди 5 месеца

Колко ти трябват за тока? Да взема да ти дам, срещу някое апетитно............... иначе пара няма, така както и ти искаш.

10

115

преди 5 месеца

Пепи 30%,все ще измислиш нещо, ти си по схемите! Благодарение на теб този град няма никакво развитие, и умира!

9

0

преди 5 месеца

Ситуацията в Кюстендил е показателна ,колко всъщност е развит района.