Снимка: архив, БГНЕС

Над страната ще има променлива облачност, над много райони по-често значителна, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.
   
Над Черноморието облачността ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 3°-5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогнозата на НИМХ.
   
Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - минус 8° - минус 9°.

В четвъртък ще духа запад-северозападен вятър, в Дунавската равнина и източните райони - умерен. В петък вятърът временно ще бъде от запад-югозапад и дневните температури в много райони ще достигнат 8°-13°. Сутрешните ще са между минус 4° и 1°. Облачността ще е променлива, в четвъртък - по-често значителна, без съществени валежи.


 

Коментари Напиши коментар