Снимка: БГНЕС

На протест излизат таксиметровите шофьори в Добрич. Причината е, че не са съгласни с повишаването на цените на техните услуги, за което се настоява от фирмата, стопанисваща телефонната централа, която те ползват.

Според шофьорите таксиметровите услуги в Добрич са едни от най-скъпите в страната и следващо увеличение ще се отрази на тяхната работа.

По думите на таксиметровия шофьор Енчо Панчев настояването за повишение на цената за превоз в Добрич от страна на фирмата, притежаваща лиценза за повиквания по телефона и комуникация между шофьорите е немислимо при днешната икономическа ситуация:

"Няма никакво основание в този момент, в тази ситуация в държавата, да се вдигат цените и на таксиметровия превоз, при положение, че сме най-скъпите в цяла България. В града се возят предимно ученици, болни хора и възрастни", заяви той пред БНР.

Целта на протеста е шофьорите категорично да заявят, че те не желаят вдигането на тарифите си, както и да се опитат да проведат разговор с другата страна по проблема.

Коментари Напиши коментар

12

Защото...

преди 1 година

Защото схемата е така направена, че хората не могат да работят частно. За да си такси трябва да работиш за лицензирана компания, която за да вземе лиценз си дава където трябва. По презумпция и сам можеш да си направиш такава и да работиш, но пробвай реално да го направиш, да видиш в каква стена ще се удариш. Системата е така направена, че да няма конкуренция, или си част от схемата или си извън нея, като всичко в тая държава.

11

Т.Шак

преди 1 година

Ами да спрат да ползват услугите на централата! Масово. Толкова е просто.

10

dmx

преди 1 година

Интересно ми е как са оборотите на софийските таксита? От моя страна имат 60-80 процента спад