Снимка: БГНЕС

На протест излизат таксиметровите шофьори в Добрич. Причината е, че не са съгласни с повишаването на цените на техните услуги, за което се настоява от фирмата, стопанисваща телефонната централа, която те ползват.

Според шофьорите таксиметровите услуги в Добрич са едни от най-скъпите в страната и следващо увеличение ще се отрази на тяхната работа.

По думите на таксиметровия шофьор Енчо Панчев настояването за повишение на цената за превоз в Добрич от страна на фирмата, притежаваща лиценза за повиквания по телефона и комуникация между шофьорите е немислимо при днешната икономическа ситуация:

"Няма никакво основание в този момент, в тази ситуация в държавата, да се вдигат цените и на таксиметровия превоз, при положение, че сме най-скъпите в цяла България. В града се возят предимно ученици, болни хора и възрастни", заяви той пред БНР.

Целта на протеста е шофьорите категорично да заявят, че те не желаят вдигането на тарифите си, както и да се опитат да проведат разговор с другата страна по проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase