Кадри с преспи от сняг във влака по линията Варна-София предизвикаха възмущение в социалните мрежи. 

 
"В този влак се е получила повреда. След гара Варна в посока София, около 30 минути след потеглянето, е установено, че отоплението на вагона е спряло да работи. Кондукторът е трябвало да премести пътниците, а на следващата гара вагонът да бъде изваден от състава", обясни управителят на "БДЖ – Пътнически превози" Константин Азов пред Bulgaria ON AIR.
 
Докладът е показал, че преди влакът да потегли е направена инспекция на всички вагони и тогава отоплението е работело. 
 
"Вероятно при една от преходните врати, където има преходни мостове, е навявал сняг. При скорост от 130 км/ч за 10 минути може да стане тази зимна феерия. Грешката на колегите е, че на гара Горна Оряховица не са предприели мерки вагонът да бъде изтеглен от композицията, а само са преместили пътниците", заяви Азов.
 
Той уточни, че на дежурните във влака ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност.
 
"Имало е свободни места в другите вагони и пътниците са били преместени. Тези клиенти са решили да останат в заснежения вагон, след като са били поканени да се преместят. Първо са предпочели да снимат. Веднъж в годината има такъв случай, случайно или не", коментира управителят на "БДЖ – Пътнически превози".
 
На дневна база БДЖ превозва пътници с 570 влака. 
 
"В други държави при толкова студено време железопътният транспорт спира. У нас на места има замръзнали стрелки по железния път. Минусовите температури създават големи проблеми", заяви Азов.
 
"Надявам се в летния сезон да направим два влака до Варна и Бургас, които да бъдат еталон. Трудно е без инвестиции, без поддръжка и ремонт", посочи още Константин Азов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase