Снимка: БГНЕС

Област Видин е С най-малко акушер-гинеколози в страната - общо 1 е област Видин. Това показва националната статистика за 2020 година.

Това нарежда региона на последно място по брой на лекарите от родилната помощ в страната. Акушерките в областта са 33. Най-малко са те в Разград - 13, а най-много от специалистите работят в София - 848, съобщава БНТ.

Област Видин е на последно място и по брой новородени бебета за 2021 година. Общо 525 деца са родени през миналата година във Видинско. А в страната новородените са близо 58 400, като момчетата са с лек превес над момичетата.

Расте средната възраст на жените, които раждат първото си дете - за миналата година тя е след 27-мата година. Данните са на Националния статистически институт и са във връзка с Деня на родилната помощ (Бабинден), който отбелязваме днес.

 

Коментари Напиши коментар

17

Ваня

преди 5 месеца

Истинските жени раждат, а не се чекнат разпорват със секцио. Големи Кифли са станали тези жени искат аборти, сексцио, принцове с мерцедеси някой друг ако може да ражда и да им гледа децата. Това НЕ са истински жени.

16

Радосвета

преди 5 месеца

Родих две деца по естествен път и така трябва да бъде за всички. Винаги първият път е трудно както загубата денственост. Истински жени раждат, а не се секат на секцио. Избора на секцио трябва да е забранен както и абортите със закон.

15

До 14

преди 5 месеца

Ти на деня на родилната помощ искаш да ти говорят за космоса ли?Лош материал има и то много, но и факта, че хората гледат животни вместо деца трябва да ни замисли малко какво е бъдещето не само на нас ами и на държавата (по-скоро територията). Ако вземат да изследват всички за психични проблеми ще се окаже, че на повечето трябва да им издадат жълти книжки.