Ветровито и студено беше времето през последните дни. Какво време да очакваме през почивните дни?
 
"Очаква ни динамично време, днес температурите ще достигнат от 6 до 9 градуса в крайните южни райони, но бързо обстановката ще се промени. От петък студени въздушни маси ще обхванат и нашата страна. Очакват се снеговалежи, като най-незасегнати ще бъдат северозападните райони. Там снежната покрива ще бъде оскъдна, също така и в Добруджа. В Западна България ще има снежна покривка от порядъка от 3 до 5 см", каза синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той допълни, че в събота снеговалежите ще започнат да спират.
 
"По високите части на планините ще бъде ветровито със силни северозападни и западни ветрове. В ниските части, които са под 2 000 метра, времето ще бъде приятно за упражняване на всички зимни спортове. Късно вечерта в Рила и Пирин ще започнат слаби снеговалежи. В неделя ще има повече облаци, снеговалежи главно в източните райони - там ще вали дъжд и сняг, и в западните части ще превалява слаб сняг", допълни Янков.
 
"От утре обстановката ще се промени, очакват се снеговалежи и застудявания. За всички, които ще пътуват, очакват се валежи от дъжд в Гърция в събота, в неделя ще бъде облачно", коментира още синоптикът.
 
"Студено време се очаква в почивните дни и началото на следващата седмица, с температури от порядъка на -3 до 1-2 градуса. В традиционно най-топлите места температурите ще достигнат до 2-3°, а в София - от минус 2 до минус 3. У нас влажността на въздуха е по-висока и температура от -18° се усеща като -30", подчерта той.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

4

Прима

преди 3 месеца

Единият говори за Солун януари месец, другият пита какво ще е в Краков?! Абе, кажете нещо за България. Личните разговори и въпроси за извън ефир.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Уф, студ ли ве, пак ковид вълни...

2

Анонимен

преди 3 месеца

Супер