Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бърз студент фронт ще докара истинската зима у нас. В петък ще нахлуе много студен въздух, прогнозира пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

В събота и неделя също ще бъде студено и ще има снеговалежи. Има опасност циклон да се върне обратно към Черно море и да се получи т.нар. ретрограден циклон и половин Източна България да бъде затрупана от сняг, обясни климатологът.

В София до петък максималните температури ще са около 7 градуса, докато с нахлуването на студения фронт в края на седмицата те ще станат минусови.

Три-четири дни ще бъдат ледени с максимална температура около минус един – минус два градуса. Няма да се формира съществена снежна покривка.

Във Велико Търново от максимални температури от 7 градуса, ще паднат в края на седмицата и през уикенда, но няма да са минусови.

През двата почивни дни те ще са около 1 градуса. В началото на другата седмица времето ще се стабилизира.
В Бургас в петък ще бъде все още топло с максимална температура от 8 градуса. След това тя ще падне до около 3-4 градуса. Температурата на водата е около 7-8 градуса.

Коментари Напиши коментар

27

Тъпири

преди 4 месеца

Защо лъжете. Слънчево Около нулата ще е до края на месеца

26

Анонимен

преди 4 месеца

Истинска зима няма поне 20 години. Има ме да снежни човеци на снимки по това време на годината като денте. И също заснежени прозорци със снежни рисунки. Жалко, че децата ни такова нещо вече няма да видят.

25

Мразя Зимата

преди 4 месеца

До една Да, точно а през зимата какво е в ГТ, всеки киха кашля, сополиви... И по един път зимата се заразяваш само от там... И да не говорим колко пъти те заболява гърлото, хващате хрема и тн. ако настинеш или не си се завил добре зимата...