Снимка: БГНЕС

Община Монтана няма да спира уличното осветление, въпреки нарасналите разходи за него, обяви кметът Златко Живков.

Той съобщи, че сметката за уличното осветление за последния месец на 2021 година е 105 000 лева, при 40 000 лева в същия месец на 2020 година. Голямо е увеличението и при предишните два месеца на 2021 година спрямо предишната, но община Монтана за разлика от други местни администрации не прави планове да гаси уличното осветление.

Още по темата

Очакваме разбиране и от централната власт при оформянето на бюджетите на общините, в които да се заложат повече разходи за ток и улично осветление, коментира Живков пред БТА.

Два града в Североизточна България и околните села вече обявиха, че въвеждат режим на тока. Причините - високите сметки, непосилни за местните общини.

В община Вълчи дол въвеждат сериозната мярка. Такава мярка повече от седмица е предприета и в община Дългопол, а други населени места също я обмислят. Община Лесичово, Пазарджишко, също са въвели режим на тока.
 

Коментари Напиши коментар

5

Един недоволен

преди 3 месеца

Затова ли мустакатия сом вдигна наемите на общинския пазар, повече от тези в София?! Интересно какво ли е подготвил за местни данъци и такси? Божееее, що не го прибереш заедно със Стилиянчо и двамата накуп

4

Лош

преди 3 месеца

В кои държави спират уличното осветление?!Сигурно само в ненормални като нашата!

3

Бате Роско

преди 3 месеца

Това е похвално дали пък най бедната общима в европа забогатява ,цяла нощ от байра до мен светят некви ненужни ламби,в парка огоста също независимо,че вечер се затваря и е недостъпен,може пък на бездомните кучета да им трябва светлина