Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

РИОСВ - Благоевград започва административно-наказателна процедура за нарушения в природна забележителност "Мелнишките пирамиди". На място е заснета фирма, притежаваща строителна техника.

Още по темата
Прокуратурата и полицията също проверяват случая за наличие на данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс, а МОСВ ще осъществи правомощията си за извършеното административно нарушение, заяви вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при проверка на място в защитената територия.

"Няма да оставим в България да се унищожава природното наследство, защото това е най-добрата основа за правене на туризъм и ние сме длъжни да го завещаем на следващите поколения", изтъкна министърът и добави, че "Мелнишките пирамиди" са уникално място и трябва да го пазим и съхраняваме, а не заради нечии интереси да се унищожава.

По думите му туристите идват в Мелник заради природното и културно богатство, а не защото има изградени паркинги.

Преди Нова година по сигнал на министъра беше установено нарушение в природната забележителност, която попада и в две защитени зони по НАТУРА 2000.

Тогава министърът веднага разпореди проверка на РИОСВ - Благоевград и ресорните институции. Сандов заявява, че за случая е разбрал от подаден сигнали и МОСВ очаква и други подобни сигнали, за да може да реагира.

 

Коментари Напиши коментар

8

Филип

преди 1 седмица

Сандов пак ли е препушил!? хахаха

7

Анонимен

преди 1 седмица

Хората от глад и боелести умиргат, те с кво са занимават ...

6

Милен Илиев Минков

преди 1 седмица

Не- съм- доволен, от- Бойко Рашков,..И, ще- страда- България....