Снимка: Pixabay
Ще има ли поевтиняване на горивото или ни чака поредно поскъпване на бензиностанциите?
 
"За съжаление, прогнозата не може да бъде особено розова. Прогнозата е трудна и неясна", каза пред БНР председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.
 
По думите му към днешна дата не се очертава явна тенденция на понижение.
 
"През януари цените ще растат или поне на бензиностанциите няма да видим особено понижение", заяви Живодар Терзиев.
 
"Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това следващите няколко дни метанът за автомобили, компресираният природен газ, ще продължи да се покачва. Масово цените ще минат 3 лева. Когато единият алтернативен продукт поевтинее, в същото време другият ще стане почти нетърпимо скъп. Ще има отлив от този продукт."
Още по темата
 
"При бензина и дизела няма да има добра новина, посочи Терзиев". 
 
Относно това дали може да се стигне до недостиг на горива в България, Живодар Терзиев обясни, че от средата на декември ситуацията на Балканите е спокойна:
 
"Горива има. Още повече януари не е толкова силен, с толкова голямо потребление. Резерви има – говорим за оперативни резерви, които да покрият временни затруднения. Кой колко заделя от операторите – това са данни леко конфиденциални и са в Държавната агенция „Военновременни запаси“, но ние си поддържаме нашите запаси и в случай на крайна нужда сме в готовност да освободим такива."
 
Терзиев съобщи, че предстои тренировъчно тестово освобождаване на горива.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 месеца

Пълна пародия! Кирчо ни се заклеваше преди изборите, че ако го изберем ще премахне картелите, корупцията и всичко ще поевтинее. После го избрахме и каза, че картели няма, корупцията е само в ГЕРБ и някои неща може и да поевтинеят след Нова Година. Мина Нова Година и каза, че корупцията си остава само в ГЕРБ и нищо няма да поевтинее. След 6 месеца вече няма да има и корупция и всичко ще поскъпне още помнете ми думите. Осъден политик все още НЯМА и мисля че няма да се появи!

18

Анонимен

преди 5 месеца

Нали обещаха че след Нова година цените ще паднат??!!Да ама не!! Който им вярва е ***!!

17

До бачкатор

преди 5 месеца

Тук не става дума дали ще си караме колите а че всички цени са вързани към горивата . Инфлацията ще е огромна