Снимка: БГНЕС

Мъж на 21 години е задържан за подпомагане на чужденци да пребивават незаконно в страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В неделя, в 18,50 часа на автомагистрала "Марица", на пътен възел "Крепост" в посока за София, полицаи от ОД на МВР-Хасково са подали сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил.

Водачът е продължил пътя си, но метри по-късно е бил спрян и проверен. Установено е, че колата е шофирана от задържания с постоянен адрес в Хасково, а с настоящ - София. В хода на контрола, в автомобила са били установени четирима чужди граждани от Афганистан на възраст 21 г., 24 г. и двама на 17 г.

Мъжете са били доведени и задържани до 24 часа по заведеното бързо производство. При обиск, в двамата непълнолетните са намерени пликове със зелена паста с общо тегло 150 грама, която при полеви наркотест е отреагирала на синтетично наркотично вещество.

Работата по случая продължава.

Коментари Напиши коментар

5

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 месеца

мигрантите вънот БЪЛГАРИЯ а на ГОСТИ без ПОКАНА не се ХОДИ

4

Анонимен

преди 4 месеца

До ЗА ТАКИВА РАЗСТРЕЛ 2 - Повечето ги карат извън Бългаиря, така че не виждам проблема - нека се облажат малко и обекнивенните хора.

3

Мухаха

преди 4 месеца

Талибана е птица упорита - не го ли ритнеш не отлита .......