Снимка: БГНЕС

Вчерашното свличане на земна маса във Ветово все още представлява опасност за хората там. Близо 500 метра от улицата в населеното място е компрометирана, свлечена е огромна земна маса на пътя. 

"Всеки ден пътувам до Русе, за да спя. Страхувам се. Видях свличането, всичко беше повлечено- цимент, дървета. Не ми се мисли какво щеше да е, ако имаше хора на пътя в този момент", сподели пред Нова тв един то очевидците.
 
Жителите се надяват проблемът да бъде решен възможно най-скоро. Представители на ВиК смятат, че изтичане, причинено от счупена тръба на водопровода, е основна причина за инцидента.
Още по темата
 
"Във водопровода има големи кухини, които не са в следствие на аварията. Информираха ни за теча следобяд, установихме, че то е от счупена тръба", допълват от там.
 
Кметът Мехмед Мехмедов казва, че все още има реална опасност за хората.
 
"Има опасност от ново свличане на земна маса, особено ако завали. Очакваме днес експерти да обследват мястото и да предложат спешен вариант за укрепване на свлачището. Това обаче трябва да се случи до няколко дни, проблемът е сериозен. Опасност има не само за двете къщи, които бяха засегнати от инцидента, но и за останалите по улицата. Улицата е запълвана преди повече от 20 години, като изпълнението не е според съответния норматив", уточни градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase