Жители на Малко Конаре организират протест, след като пуснаха задържания мъж, който прегази с колата си куче в селото навръх Бъдни вечер.

Представители на организации за защита на животните пък настояват за промени в закона и ефективни присъди.

Клипът, който показва кадри от прегазването на животното, предизвика бурни реакции в онлайн пространството
Видеозаписи от камери и разкази на свидетели показват, че водачът на джипа, прегазил кучето, е Николай Делииванов. След 24 часа в ареста той беше освободен. Пред медиите мъжът отрече умисъл в действията си.

"Още две кучета имаше там. Имаше спрял трактор от дясната страна. Аз исках отдалеч да го заобиколя. Как може да си помислите, че съм го прегазил нарочно?! Аз съм го виждал сто хиляди пъти това куче там", заяви Николай Делииванов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Ужасена от случилото се е Цветелина, която намерила кучето пред дома си в петък в безпомощно състояние.

"Опитахме се да го повдигнем, започна да скимти. Върнахме камерите и видяхме какво се е случило", разказа тя.

Жената потърсила помощ в социалните мрежи. Часове по-късно на място се озовали доброволци от Пазарджик. Те транспортирали кучето до клиника в Пловдив.

Там установили 5 счупвания. Вече са извършени и няколко операции.

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 1 година

Това с грижата за кучето е трогателно, да те просълзи! Какво обаче за хората?

99

Док

преди 1 година

А за случаите около Николаево и Гурково, където коренното население си хвърля децата пред колите на главния път за да изнудва после хората, имали нещастието да се окажат на грешното място в грешния момент нищо не се споменава, нали?

98

Док

преди 1 година

Живях известно време в UK. И нямаше как да не ми направи впечатление, че няма улични кучета, напъдени както тук или маркирани и пуснати пак на улицата. Същи и нямаше ни едно куче да се разхожда без повод и намордник за по-едрите породи. Нямаше също и кучешки *** по улицата. А защо в БГ по улиците навсякъде прелива от примери за безхаберие и е оаккааноо от милите животни(пак казвам те не са виновни)?