По Коледа винаги има място и време за доброто. Доказва го млад мъж от Силистра, който организира благотворителен книжен пазар, средствата от който подпомагат жени, жертви на насилие.

Кампанията "Книга на надеждата" се провежда за трета поредна година.

"Събираме книги от наши приятели, познати, близки хора, които изявяват желание да се включат. След това продаваме книгите на нашия коледен пазар на цени, които всеки може сам да прецени според възможностите си, като 100% от събраните средства отиват за Женско сдружение "Екатерина Каравелова", в помощ на жертви на домашно насилие, трафик на хора", обясни Неделчо Карагенов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Сред книгите има историческа литература, всякакви романи и дори книги за майчинството.

"Смятам, че е добра идея – едновременно и благотворителност и добър подарък, в края на краищата, от книгата по-добър подарък няма", смята Асен Бачков.

В Силистра е създаден първият у нас подслон за жени, претърпели насилие. През 2015 година е изграден и  център, където се настаняват жени и деца, пострадали от домашно насилие.

"Всъщност ние се радваме, че млад човек, и то не жена, е съпричастен към дейността на организацията. Тази година средствата, които са събрани от този книжен базар, ще бъдат използвани за ремонт в преходната къща Резилианс", председателят на Женско сдружение "Екатерина Каравелова" в Силистра Христина Георгиева.

До момента в рамките на кампанията са събрани 3 200 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase