Снимка: БГНЕС
Започва работа по укрепването на основния газопровод към Благоевград. Причината е опасност съществуващата тръба да бъде скъсана, съобщи Нова тв. 
 
В момента тръбата минава по моста над река Струма, който беше подкопан по време на обилните дъждове преди няколко дни. Съоръжението пропада с по няколко сантиметра на ден. 
 
От газоразпределителното дружество уверяват, че това няма как да се случи.
Още по темата
"Ако това все пак стане, то ще предполага промяна на начина на отопление – от газ на нафта. Това обаче е проблем, защото котлите трябва да бъдат сменени, което пък изисква време и е свързано и с финансови средства", коментира директор на едно от училищата в града.
 
"След разговори с газоразпределително дружество стана ясно, че има опасност мостът да бъде компрометиран. Затова днес те ще внесат в Общината уведомление за конструктивно решение за авариен ремонт и още днес или утре биха могли да започнат повдигане на газовата тръба. Надяват се, че ще успеят да я повдигнат, за да не се спука", заяви Дейвид Арабаджиев - секретар на община Благоевград.
 
"Ремонтът на моста може да започне най-рано през май, тъй като река Струма е доста пълноводна и трябва зимното оттичане на снеговете да премине. Самото построяване ще отнеме поне 6 месеца", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase