Снимка: БГНЕС

Мораториум за цената на тока нажежи напрежението между експерти и депутати. Според финансовия експерт и бивш депутат от "Има такъв народ" Мика зайкова, това решение само отлага проблема, а не го решава. По думите й вероятността решението да доведе до натрупване на проблеми е голяма.

"До 31 март ще бъдат направени анализи, ще се използва целия потенциал от енергетици и икономисти. Вярвам, че ще се намери начин да се тушират високите цени. Няма причина за такива цени в българската икономика и енергетика", обясни пред Нова тв Зайкова и добави, че правителството донякъде е оправдано в решението си, тъй като тогава то беше само на един ден.

Още по темата

Финансовият експерт е на мнение, че свръхпечалбите от свободния пазар трябва да се пренасочат, както и да се търси сключването на дългосрочни договори.

По отношение компенсациите за бизнеса Мика Зайкова коментира, че те не трябва да са еднакви за всички.

"Трябва да се разпределят според това кой получава субсидии и кой не. Зависи и от това колко мегавата електроенергия ползват. Ако не говорим само за цените на тока, трябва да има енергийни помощи не само за бизнеса, но и за населението. Мярката 60 на 40 не е достатъчна", допълни още тя.

Според Мика Зайкова младите депутати се справят изключително добре в парламента. Първите задачи, с които новите управляващи трябва да се заемат, според нея са реформа в съдебната система и приемане на бюджета за догодина.

Коментари Напиши коментар

16

ПЕНКО

преди 7 месеца

ЕДНА ОБИКНОВЕННА : " П...А МАЙНА " НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И КОМИСИОНЕРИТЕ МУ И ЗАКРИВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА - ЩЕ НИ ПОЗВОЛИ ДА ОТЦЕЛЕЕМ И ДА СЕ РАЗВИЕМ ИНДУСТРИАЛНО !!!!!!!!!! АКО НИ ГЛОБАТ --ЗАТВАРЯМЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО СА УЧАСТВАЛИ В ГЛОБАТА !!!!!!!!!!!!!!!!

15

Реалист

преди 7 месеца

Банките като правят свръх печалби и то всяка година защо не се вземат мерки да им се отнеме една голяма сума от тази спекула.

14

Зайко миков

преди 7 месеца

Алооууууу, бабе, кадя си тръгнала....