Снимка: БГНЕС
Аварийни дейности се извършват по възстановяването на водоподаването в Гърмен и състоянието на моста, по който минава газопроводът за Благоевград. До края на деня областният управител очаква от общините и държавните институции остойностяването на щетите и проектите за ремонти, съобщи БНР.
 
Ситуацията в община Гърмен е усложнена и не може да чака изместване на захранващия водопровод, обясни областният управител на Благоевград Николай Шушков:
 
"Главният ни приоритет е бързото възстановяване на нормалното водоподаване за община Гърмен, бързо да възстановим падналия водопровод макар и с някакво временно техническо решение".
Още по темата
Мостът над Струма в промишлената зона на Благоевград, който беше подкопан и се огъна с над 20 сантиметра, създава опасност и за газопровода, който минава по самото съоръжение: 
 
"Чакаме становището на Института за мостови съоръжения, който ще се произнесе дали мостът може да бъде ремонтиран или ще трябва да се изгради напълно нов мост".
 
"Скъсаните и некачествено изградени диги по двете големи реки Места и Струма също се обследват и описват", каза областният управител:
 
"Чакаме специалисти от "Напоителни системи" от Министерството на земеделието, които да огледат дигите. Наистина дигите създадоха най-големите проблеми по поречието на река Места и Струма, от некачествено изградени диги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase