Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предава БГНЕС.
Още по темата

Пътят Смолян - Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. "Тази нощ имаме само няколко сигнала за свлачища. Към настоящия момент пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават", каза пред БНТ заместник-кметът на обл. Смолян инж. Мариана Цекова.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно.

"С два трактора освободихме пътя. Хората са малко изплашени от реката, която се спуска и беше заляла една част от близките домове. успяхме да отводним и една къща, но най-важното е, че пътят е освободен", каза директорът на пожарната в Смолян Васил Вълчев, който с доброволци е стигнал до село Мугла.

Всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско. Зам.-кметът обясни, че щетите най-вероятно ще струват милиони. Може да се работи единствено в светлата част на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар