Снимка: БГНЕС
Само дни преди Никулден в Бургаско продължават да текат проверки в магазини, борси и тържища. Основното, за което се следи са документите за произход на стоката. 
 
"Рибата трябва да отговаря на няколко критерии, за да е прясна. При черноморската риба очите трябва да са изпъкнали с тъмна зеница, хрилете - розови до тъмночервено. Люспите при шарана трябва да са плътно прилепнали и гладки", обясни пред Нова тв д-р Илияна Иванова от БАБХ.
Още по темата
 
Тя обясни, че рибата трябва да се съхранява в температура, близка до тази на топенето на лед. 
 
"Доставяме единствено от утвърден производител. Рибата ни се доставя жива", каза собственикът на магазин Златина Стоянова. 
 
Цената на рибата тази година варира около 7 лв. за килограм. Експертите обясняват, че е възможно някои търговци да продават и на по-ниска цена, но много под тази стойност е повод за допълнителна проверка. 

Коментари Напиши коментар

7

ПРОВЕРКИТЕ ШЕ МИНАТ

преди 1 месец

..КОГАТО ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ БАБХ , НАПЪЛНЯТ ТОРБИТЕ И ДЖОБОВЕТЕ....ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"!

6

баба мара

преди 1 месец

откакто ученията се преместиха в черно море не консумирам риба

5

Дедо от село

преди 1 месец

До АнонименНапълно съм съгласен с ъеб, че рибата както и месото и др. трябва да имат документи,/произход, срок на годност и т.н./Само ,че се спекулира с цената. Значи всеки може да отвори сайта на метро. лидл и др.Чистен шаран в ЛИДЛ е 5, 99.лв/български/ Пушена сьомга слас 100гр. норвежка 4.18лв.Девиза ден година храни го оставям на днешните клели се депутати!