Снимка: БГНЕС
Гранични полицаи от ГПУ-Бургас задържаха микробус с нелегални имигранти, съобщиха от Гранична полиция, предаде БГНЕС.
 
Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево подал сигнал за спиране със стоп палка на микробус "Опел" в района на местността Караагач.
 
Шофьорът не се подчинил на полицейския сигнал и е последвало преследване. В района на град Черноморец, на път Е 87, граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас отново направил опит да провери превозното средство. Водачът пак отново не се е подчинил.
 
Граничните полицаи последвали автомобила и го спрели на бул. "Тодор Александров" в областния град. 
 
В него е установено, че се возят 10 незаконни имигранти. Чужденците са без документи за самоличност. Твърдяли, че са от Сирия. Шофьорът е 26-годишен германски гражданин, роден в Туркменистан.
 
Водачът и незаконните имигранти са задържани. Образувано е бързо производство в ГПУ-Бургас. Шофьорът е привлечен като обвиняем по чл.281 от НК, с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава. 
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 месеца

а този микробус как е стигнал от границата до Царево ? на границата не са ли видяли мигрантите ???????????????????

8

Анонимен

преди 5 месеца

Ния, колко пъти са ти казвали хората да изкараш ПАК ОТНОВО първи клас?

7

Анонимен

преди 5 месеца

Не се ли полага наказание за граничарите в такива случаи? Всеки ден залавят нелегални мигранти на територията на страната. Границата ни е като решето.