Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, обещава ваучер за почивка на всеки гражданин, който се ваксинира срещу COVID-19.
 
"Имаме 21 ваксинирани, за днес имаме още 4-5 записани. Разочарован съм, трябваше много повече хора да се ваксинират. При нас минават хиляди туристи на ден, оттам дойдоха проблемите", заяви кметът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той уточни, че в Забърдо живеят около 400 души, а заразените са под 20%.
 
"Ако става с връзки, ще го направи, но ако трябва доброволно да го прави... Много съм разочарован. Четат, че щели да им инжектират чипове. Лъжат хората, че няма ефект от ваксините. От дом на дом ходим и обясняваме, че трябва и близките хора да пазят. По-възрастните не излизат от къщите си", разказа Валентин Черпоков.
 
"Какво може да направим, щом това не ги стряска?! Младите дават информация на възрастните. Казват им: Няма да се ваксинирате, скривайте се вътре. Аз буквално моля хората. В Балкана животът е много суров и не може да оставиш хората. Спазват мерките, пазят се", посочи кметът Черпоков. 
 
"На 29 декември ще направим курбан за жертвите по пътищата. В цялата Смолянска област много намаляха хората. Поканили сме министър-председателя, министъра на МВР и посланика на Северна Македония да почетем жертвите от АМ "Струма", каза още той.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase