Снимка: БГНЕС
16-годишно момиче почина при гонка между две коли по пътя Самоков - Говедарци, припомни bTV.
 
Фаталният инцидент става на 23 ноември в село Маджаре. В единия автомобил е 20-годишно момче, а в другия 16-годишното момиче и приятелят й. 
 
Улична камера в село Мала църква е заснела двете коли да преминават със скорост от около 170 км/ч. Единият шофьор обаче губи контрол над превозното средство и се блъска в дърво. 
 
Момичето изъхва на място, а 20-годишният й приятел е настанен в столична болница с множество травми и наранявания. В момента все още има опасност за живота му. Вторият шофьор е избягал от местопроизшествието без да помогне.
Още по темата
 
Местни жители смятат, че спор между двамата шофьори е и причината за гонката. 
 
"Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа", коментира кметът на с. Мала църква Ивайло Петров.
 
Кметският наместник на с. Маджаре Христина Деянова потвърди думите му.
 
"Всекидневно се кара с несъобразена скорст. Моят предшественик подаде молба до АПИ, заедно с подписка от жителите на селото, Общината също искаше нейното съдействие за поставяне на легнали полицаи, но до момента все още няма отговор", каза Деянова.
 

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 8 месеца

До Бай Иван - Нищо не ни изненадва ! Всеки средно интелигентен човек знаеше че това време рано или късно ще дойде , след всичките години на безхаберие , простащина , крадене и разруха на всякакви ценности !! Родителите на тези лигл..вци сега ще трябва да платят сметката на обществото което създадоха или участваха в създаването му ( с действия или бездействие ) ! Да им купят и по 2 бмв-та ако искат ! Който имаше акъл си спаси децата и никога няма да се обърне назад към калта !!

66

Анонимен

преди 8 месеца

До бла,бла - Не можеш да очакваш възпитание , контрол , внимание или каквото и да било от родители които станаха такива в най-тъмните мутренски времена от историята ни,и свикнали да постигат всичко с простотия, бухалки и безмозъчна агресия ! Мутренско управление на държавата , мутренски манталитет , който издигна чалгата в култ до ниво класика , и превърна бандитизма и корупцията в начин на живот ! Тепърва ще се борим с този тумор , който сами си създадохме за 30г,и само ще броим жертвите !!

65

Анонимен

преди 8 месеца

Дисциплинарно уволнение за този, към когото е подадена подписката.