Снимка: Bulgaria ON AIR

Спешен медик, помогнал на оцелелите от трагичната катастрофа с автобуса на АМ "Струма" разказва за случилото се пред Bulgaria ON AIR.

"Когато пристигнах сърцето ми се беше свило, гледката беше страшна – писъци, крясъци...“, коментира спешният медик от ЦСМП-Перник Лоарита Николова.

От 25 години тя работи в Спешна помощ. Лоарита е сред първите отзовали се в злополучната нощ на 23 ноември на сигнал за катастрофа на АМ "Струма". Пристига на местопроизшествието с втората линейка.

"Имаше много съграждани, които им помагаха, всички викаха и пищяха. Аз транспортирах мъж – 76-и набор, той беше с мен в линейката. Разказа ми, че търси сина си, търсеше го, звънеше му по телефона“, разказа Лоарита Николова.

Тя си спомня и пламъците, високи около 3-4 м. За медика това е един от най-тежките пътни инциденти, на които е присъствала.

"Успявам да се контролирам, но вкъщи пристигам разтревожена от мъките и болките на пострадалите. Когато се връщахме от "Пирогов", попитахме дали пак да се връщаме - казаха, че всички са починали. Мъжът ми разказа, че са били 50, двама шофьори и една екскурзоводка", добави още спешният медик.

Трагедията ще остави трайни следи в съзнанието ѝ завинаги.

 

Коментари Напиши коментар

6

Да не спорим

преди 1 седмица

Сега остава да обсъдите и душевните терзания на митничарите на Деве Баир от нощта на 18/19 ноември - - ке го пущиме ли автобусот или не ке го пущиме во Бугарско?!!!?

5

Анонимен

преди 1 седмица

"За медика това е един от най-тежките пътни инциденти, на които е присъствала."...Чудя се кой й е най-тежкия пътен инцидент

4

Анонимен

преди 1 седмица

Какво ме интересуват душевните терзания на някакъв съвсем страничен човек? Хората изгорели, аз трябва да съчувствам на някой, който се прибира жив и здрав в къщи?