Снимка: БГНЕС
"Предлагаме да се седне на масата на преговори и да се направят нови програми за компенсация на бизнеса, както и да бъдем компенсирани за всички месеци, в които сме работили с ограничения". Това заяви в ефира на Нова тв Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България. 
 
"В продължение на 2 години с мъка преговаряхме с всички правителства. Най-трудно това се случва със служебното правителство. От него категорично нямаме нямаме никаква помощ. Отрязоха се всички програми, които бяхме постигнали с предишното правителство, както и компенсациите и помощите за персонала", каза още той.
 
Той изрази мнението си, че след назначаването на служебното правителство мярката 60/40 е била направена така, че от бранша да не могат да кандидатстват за нея. 
Още по темата
"Основното изискване беше да имаш 40% спад на оборота, което на практика е невъзможно, защото ако имаш такъв, ти реално трябва да си фалирал", коментира Коларов.
 
"Искаме ако има условия, които ще важат за нашия бранш, те да важат за всички браншове, за да не сме дискриминирани и за да постигнем ефект. Не искаме задължително ваксиниране, това е решение на всеки човек. Правилата трябва да са за всички", категоричен бе той.
 
"Картината в момента е трагична. Всеки ден фалират колеги, всеки ден се затварят обекти – и магазини, и заведения, не издържат на разходите и занижените приходи. На много места няма персонал, защото той вече избягва да работи в този бранш", посочи още Емил Коларов.

Коментари Напиши коментар

13

просто е-

преди 7 месеца

намирате си друга работа,утре ще поискате от държавата да ви даде мерцедеси за да ходитете до ,,баалясаните,,ви заведения.ако съм ,,фактор,,ще ви забраня да хленчите повече-не нормалници

12

Анонимен

преди 7 месеца

Защо при 40% спад на оборота, което на практика било невъзможно, защото ако имаш такъв, ти реално трябва да си фалирал", коментира Коларов. При 100к пада на 40к примерно, като при ресторантите поне 20к са чисто, та защо да фалират ако е на месец. С тия пари може и наем да се плати в повечето случай и ток и заплати.

11

А не!

преди 7 месеца

Седнахте и се договорихте да ви плащат тестовете за да ви идват хората в заведенията. Ама накрая казахте, че на хората ще им писне и накрая заради вас ще се ваксинират. И хората ви показаха вратата. Сега щом сте готови да продадете хората толкова евтинко ще си търпите фалитите. И никакви компенсации! От къде на къде ще ви плащаме за да нищоправите?