Снимка: БГНЕС
Пред лаборатория в Пловдив от рано сутринта има десетки желаещите да се тестват за наличието на антитела. Само през вчерашния ден са преминали 800 души, споделя пред Нова тв д-р Николета Димитрова. 
 
Очакванията са за днешния ден са отново да има множество желаещи. 
 
"Пет пъти са се завишили пациентите, които идват да се тества. Извикахме допълнителен екип, за да се справим с многото работа. Удължили сме и работното време на лабораторията, като при нас кръвни проби ще се вземат до 18.30 часа. Тестването отнема около пет минути, а резултатите излизат в рамките на няколко дни", обясни д-р Димитрова.
 
След новата разпоредба и наличието на антитела да бъде повод за издаване на зелен сертификат, както и заради повишения интерес на пациентите, от лабораторията споделят, че има проблем с доставката на тестове. 
 
"Имаме уверението, че в събота ще получим новите количества. За днес имаме обаче не повече от 200 теста", каза още д-р Николета Димитрова. 
 
"Никъде не мога да вляза сега. Искам да видя дали имам антитела и ако не- ще си поставя ваксина. Предполагам, че ще имам необходимия брой антитела, защото и аз, и съпругът ми прекарахме вируса", обясняват пациенти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase