Снимка: БГНЕС
От утре 62% от учениците в Благоевградска област се връщат в училище, след като родителите им дадоха съгласие да бъдат тествани.
 
От Регионалното управление по образование  съобщават, че получените тестове обаче ще стигнат само за една седмица.
 
"Близо 7000 ученици от 98 училища в област Благоевград ще могат да се върнат в училище след тестване и при отрицателен резултат от пробите", заяви началникът на РУО Ивайло Златанов:
 
"Това представлява 62% от учениците, обучаващи се на територията на областта".
 
На повечето места тестовете бяха получени в късния следобед вчера. За да има по-добра организация Златанов посъветва директорите: 
Още по темата
 
"Моето виждане е да не бързат. четвъртък и следващото тестване в понеделник".
 
"В началното училище в Банско близо 90 процента от родителите са дали съгласие децата да бъдат тествани, като много от тях са изразили готовност да се включат като доброволци, а всички учители са със зелен сертификат. Тестването ще се следи онлайн от родителите", каза директорът на учебното заведение Евгения Тренчева: 
 
"Имаме много добра информационна кампания сред родителите чрез вайбър групите, така че ще бъде демонстрирано как ще се вземат тези тестове".
 
Малко над 18 хиляди теста са осигурените за областта тестове към момента, което ще създаде проблем, алармира Ивайло Златанов:
 
"Те са в четвъртък и в понеделник и приключваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase