Снимка: Pixabay
Четирима души днес са били арестувани в град Ветово, област Русе, по време на спецакция. Те са заподозрени в извършване на интернет измами, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе, предаде Нова тв.
 
Задържаните за имамата са на възраст между 17 и 37 години.
 
Измамата е свързана с предлагане на различни стоки в интернет сайтове и чрез приложения. Едно от ицискванията е било за предварително заплащане на дължима сума за транспорт на доставката. След като клиентите преведат парите, връзката с доставчика на услугата обаче прекъсвала.
 
По случая вече има образувано досъдебно производство. 
 
Спецакцията е част от специализираната полицейска операция на територията на България за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, както и за противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица и такива, които са извършили престъпления.
 
При операцията във Ветово са проверени имоти. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, различни суми пари в лева, списъци с имена, документи от куриерски фирми и други вещи.
 
От областната дирекция на МВР допълват още, че действията на полицията продължават, както във Ветово, така и на територията на цялата Русенска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase