Късно снощи бе издадета заповед, според която половината ученици в Благоевград трябва да преминат към онлайн обучение.
 
Въпреки разпоредбите едно от училищата в града отвори врати за всичките си ученици. Като причина от училището посочват, че не са получили навреме официално разпореждане от властите.
 
В 9. ОУ има само 6 паралелки. Всички те днес започнаха часовете си присъствено въпреки заповедта, половината трябва да преминат онлайн. 
 
"Ако излязат онлайн, става страшно със децата, специално за първи клас. Не е правилно, защото и родителите трябва да се подготвят все пак", коментира пред Bulgaria ON AIR родителят Николай.  
 
За новите изисквания на здравните власти Анелия Бачева разбира късно снощи.  
 
"Не, не съм подготвена. Като родител не съм, защото той сега е първи клас и следващата седмица ще бъде онлайн. Не го одобрявам това", категорична бе Анелия. 
 
"Ние имаме 6 паралелки, 3 от които са в начален етап. Не е логично 5 и 7 клас да бъдат присъствено, а 6 клас да бъде онлайн – същото да се случва и в началния етап", посочи директорът на 9. ОУ Василка Величкова.
 
"9. ОУ е малко училище, тоест не е необходимо поне според мен да се разделят на 50% или да има ученици, които да бъдат онлайн. Те са достатъчно малко, така че смятам, че може да са всички на училище", отбеляза Анелия Бачева. 
 
"Ако аз бъда задължена да предоставя график, аз ще предоставя следния график – ще започна с паралелките в прогимназиалния етап, след което при краен случай ще преминат паралелките от началния етап на онлайн обучение", обясни Величкова.
 
Утре и в 9. ОУ присъствено ще учат само учениците от 1, 5, 7 и 8 клас.
 
Вижте повече във видеото. 

Коментари Напиши коментар

12

възмутен!!!

преди 1 месец

Какви са тези своеволия, я бързо яки глоби за директора и учителите!Какво като е малко училището,това не значи,че няма болни,не стига, че не правят тестове,маски не носят,а и не спазват заповед.Точно тези малките училища трябва да ги затварят,защото там няма абсолютно никакъв контрол,миналата година останаха присъствено и беше кошмар за родителите!!! Такива училища,не предлагат и нямат ОЕСР, ОТКАЗВАТ на ЗАЯВЛЕНИЯТА за ОЕСР с което нарушават правата на децата и родителите,а това е дискриминация!!

11

Анонимен

преди 1 месец

Другите да взимат пример

10

Анонимен

преди 1 месец

Е кой ще му каже нещо на директора,оня дето му нашокаха канчето на площада ли?