Историята на две незрящи жени от пазарджишко село, останали без дом след пожар, трогна десетки.  Дброволци се отзоваха и започнаха да възстановяват порутения им дом.

 
"С всеки изминал ден ставаме все повече и повече, което е много хубаво, защото по-бързо ще оправим дома", сподели пред Bulgaria ON AIR доброволецът Николай Шарков.
 
Преди 13 години двете сестри губят родителите си и трудно се справят сами с ежедневието. 
 
"Изчистихме покрива на къщата. Беше пълно с боклуци, изчистихме и тях. Освободихме коридора и две стаи. Чакаме материали за покрива. Сега ще им направим вече баня и тоалетна вътре", добави Шарков.
 
"Аз съм доволна от работата. Това не съм го очаквала никога - че има такъв народ с добра воля. Изчистиха, изринаха стаята. На всички хиляди благодарности", сподели Иванка Славска
 
Българи от чужбина са предложили финансова помощ за възстановяването на къщата и сега ще бъде открита и дарителска сметка.
 
"Хората са отзивчиви, помагат.  Много хубави удобства ще им направим. И покривът ще стане", каза кметът на село Динката Александър Стоянов.
 
До края на седмицата се очаква да бъде осигурен фургон, в който ще бъдат настанени двете сестри, докато ремонтират покрива и сложат дограма на дома им.
 
Вижте повече във видеото.

Коментари Напиши коментар

6

BRAVO

преди 1 месец

BRAVO

5

нито

преди 1 месец

ме интересува баба ти нито родата ти до девето колено

4

Друга тема

преди 1 месец

До кога България ше бъди ромска, турска и "друга" ?Трябва ли да е такава ?Най-добре за България е да бъди българска ! Нали така ?