38-годишният младши сержант Атанас Секулов от Благоевград спаси човешки живот, а минути по-късно стана баща на момиченце. Военният пазарувал в обедната си почивка, за да почерпи колегите си за очакваното раждане.
 
"Видях едно момче да лежи в ъгъла. Имаше над него възрастен човек, той се опитваше да му извади езика. Постоянно беше над него, докато момчето не започна да диша, след като го ухапах за палеца на крака. Бог си знае работата като ме сложи на това място вчера, така помогнах на това момче", разказа пред Bulgaria ON AIR младши сержант Секулов.
 
Военният изчаква пристигането на Спешна помощ, а половин час по-късно получава обаждане от съпругата си, че му се е родила дъщеричка. 
"Трябва да си помагаме един на друг, да сме по единни", коментира Секулов.
 
"За мен е чест да имам такива подчинени военнослужещи на бригадното командване - както младши сержант Секулов, така и неговият колега старши сержант Якимов. Това е човешки дълг и всеки един трябва да реагира адекватно в подобна ситуация, но плюсът, който имаме ние, е в подготовката и дисциплината", убеден е полковник Митко Балтов.
 
Майката на пострадалото момче лично е изказала благодарност за спасяването на сина й.
 
Вижте повече в репортажа.

 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Как се спасява някой да не стане татко?

15

Анонимен

преди 1 година

Браво на този мъж. Дори научих нов метод за спасяване. Не бях чувал.

14

Щирлиц

преди 1 година

Браво за постъпката,но военна полиция трябва да разследва защо по време на резерв е бил в магазин