Снимка: БГНЕС

Шофьор на автобус обърна возилото в канавката на магистрала "Тракия". Водачът се оказал и с положителна проба за употреба на амфетамини. Инцидентът станал с автобус по линията София - Слънчев бряг. В него са пътували 20 души, пострадали няма. Инцидентът стана в района на 345-ия километър в посока Бургас снощи около 23 часа. От "Автомобилна администрация" заявиха, че започват проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони".

"Дрегер тестът е бил отрицателен. Тестван е и за употреба на наркотични вещества като е дадена положителна проба за употреба на амфетамин. Той е дал и кръвна проба за химичен анализ, която по безспорен начин да установи има или не наркотици в кръвта му", коментира пред БНТ Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

От "Юнион Ивкони" заявиха, че искат да изчакат резултатите от кръвната проба, тъй като, според тях, шофьорът е един от най-изрядните служители на компанията, без провинения до този момент, с близо 30-годишен стаж.

  "99% съм сигурен, че е някакво недоразумение. Просто е абсурдно. Изключително съвестен шофьор", каза Иван Добрев, мениджър в "Юнион Ивкони".

Първоначално шофьорът не е дал обяснение за катастрофата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase