Във вторник утрото ще бъде хладно. Температурите ще бъдат от 7 до 13 градуса, а по високите западни полета и в района на Плевен ще са между 4 и 8 градуса.

Дъждовен ще бъде целият ден. По-интензивни превалявания в следобедните часове над западните и централните райони, а по-късно валежите ще обхващат и Източна България. През нощта валежите в Западна България ще спират. Ще духа умерен западен вятър със скорост до 30 км/ч. За кратко вълнението по морето ще отслабва. Максималните температури в населените места ще са от 8 до 14 градуса, а по Черноморието - до 15, 16.

Облачно и дъждовно ще бъде времето над планините. По-интензивни ще са валежите в Рила и Родопите. Над 1700 м ще превалява сняг и ще се образува тънка снежна покривка. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде умерен от югоизток със скорост до 40 км/ч.  Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По-интензивни валежи се очакват у нас в Западна, Централна и Южна България.

И през следващите дни у нас времето ще бъде все така мрачно и дъждовно. В сряда ще превалява по морето, следобед за кратко ще има слънце. В четвъртък се задава нов средиземноморски циклон, с център над Южна Гърция, който ще донесе у нас нови дъждове и сняг по високите части от планините. В петък и събота ще се задържи дъждовно над цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase