Снимка: Bulgaria ON AIR

Основната версия, която прокуратурата разследва за пожара във Варна, е двойно убийство, прикрито с пожар, съобщи Нова тв. В огнената стихия загинаха две деца - момиченце на 4 години и момче на 1 година.

По неофициална информация смъртта на децата е настъпила преди пожара.

Още по темата

Майката и бащата на децата са успели да се спасят. Те са настанени в болница.

77-годишна жена пък е с обгазяване. По-късно е получила и инфаркт. Каква е причината за случилото се, все още не е ясно. Съседи смятат, че най-вероятната причина е взрив на газова бутилка.

Двете деца загинаха при пожар в апартамент в кв. "Владислав Варненчик" във Варна. 33-ма души се е наложило да бъдат евакуирани от жилищния блок. Майката на починалите деца е задържана за разпит, съобщи Bulgaria ON AIR. Образувано е досъдебно производство.

Сигналът за инцидента е подаден около 23:00 часа. Изпратени са 4 противопожарни екипа, които на място виждат, че гори целият апартамент на първия етаж. Пламъците излизат от отворената входна врата на апартамента и терасата.

По време на трагедията майката е била у дома с двете деца, а бащата отишъл за мляко до магазина. Той се опитал да отвори вратата, но не успял. Впоследствие влязъл и направил опит да помогне на семейството си. Наложило се обаче да скочи от терасата на първия етаж заради пламъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase