Лошото време задълбочава кризата със заседналия край Камен бряг кораб. Спасителни екипи наблюдават плавателния съд. Корабът е укрепен с котви, които го предпазват да не се разбие в скалите.

Вълните на Яйлата днес прехвърлиха два метра. Затова е невъзможно и трите баржи да започнат разтоварването на азотния тор, предаде Bulgaria ON AIR.

От Министерството на транспорта успокояват, че лошото време не е преместило кораба. Поне засега.

Още по темата

"Поради метеорологичните условия няма промяна в обстоятелствата около товарен кораб "Вера Су". Големите вълни през днешния ден създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на МА е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна", посочиха от министерството.

А лошото време ще продължи поне през следващите няколко дни.

"Метеорологичната обстановка в района продължава да бъда усложнена, но плавателният съд е добре укрепен. Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност", уточни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба. Ако се докаже, че действията им са причина за инцидента, те могат да останат зад решетките от 5 до 15 години.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 месеца

"Вера су" трябваше да опита този номер в акваторията на Крим! Излита един Су и.... пиздець котенку, не будет больше срать!......Всъщност, ние имаме ли брегова охрана, радари? И кой пази морската граница? Тук има нещо много гнило!

29

Анонимен

преди 3 месеца

Аз не мога да разбера как не могат да разтоварят кораба, като е до брега. Опънете едно двойно въже с макари, едната макара я закачете на кораба, другата на брега и пак ще можете да пренесете товара. *** ли сте?

28

Анонимен

преди 3 месеца

То е само впечатление бе..няма нищо вярно!Ситуацията е цветя и рози!Даже и зодиите така казват))