Свършиха болничните легла за COVID-пациентите в болницата в Бяла. Затова от лечебното заведение се принудиха да настаняват новоприетите във фургони, съобщи bTV.

Във фургон се лекува Ирена Николова от село Водица, а трите й деца и двете им баби - всички заразени и болни, са били транспортирани в болница в Русе, защото в Бяла пък изобщо няма отделение за малки деца, каквито са близнаците на жената - само на две години.

Цялото й семейство се е разболяло малко след нейното постъпване в болничния фургон.

Персоналът в болницата в Бяла е на предела. Обслужва заразени с коронавирус, настанени във фургони. "Нашето отделение е с 31 легла и последните 20-25 дни всеки ден са пълни всичките. Помещенията, които бяхме предвидили да бъдат за изолатори за изчакване на резултатите, в момента вече директно се използват за лечение на пациенти с COVID-19", обясни Димитър Димитров, прокурист на МБАЛ-Баня.

От лечебното заведение обясниха, че няма разлика в лечението на пациентите във фургоните.

Само за последното денонощие в лечебни заведения в страната са постъпили 639 души, като 88% от тях са неваксинирани.
 

Коментари Напиши коментар

63

Пророк Мангър-off

преди 1 месец

Болницата в Бяла стълби няма ли , че ги пускат даже във фургони? Да лягат на стълбите с по едно чайче от машината и след 2 часа ще са като нови

62

Питам за едн приател

преди 1 месец

Що така бе, нали тези 88% гордо викат по площадите че са против чипирането , че българинът е здрав като канара, че болниците убиват, че с чай и два аспирина и си като нов !? Сега какво търчат по болниците, а не си стоят вкъщи?

61

Кацаров

преди 1 месец

Всичко е наред, умрелите са по-малко от миналата година. Като станат повече ще взема мерки.