Снимка: БГНЕС
В област Велико Търново за един ден 11 паралелки в 8 училища преминаха на дистанционно обучение заради ученици заразени с COVID-19. От Регионалното управление на образованието уточниха, че няма проблеми с обучението в електронна среда, предаде БНР..
 
"Поставените под карантина училищни паралелки във Великотърновска област са 1,35 % от всички класове в областта, не се налага випуски да преминават изцяло на дистанционно обучение", заяви инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието:
 
"Притеснително е, че за един ден имаме по-голям брой паралелки, но в същото време следим заболеваемостта, общата, на областно ниво и там няма рязко завишаване". 
 
"Във Великотърновска област се увеличава броят на учителите, които са пожелали да се ваксинират", посочи инж. Личева. Тя припомни още, че в началото на учебната година само 19 на сто от педагозите в региона са били ваксинирани или са преболедували вируса.
 
Нивото на заболеваемост в областта е 370 на 100 000 население, свободни са 23% от леглата в специализираните болнични сектори.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase