Снимка: БГНЕС

Жители на кв. "Столипиново" в Пловдив масово отказват да се преброят. Причината-слухове за конспиративни теории и страхове, че събирали данните им за списъци за масова ваксинация, предава Нова тв.

В квартала живеят над 60 000 души. Към момента електронно са се преброили едва 3% от тях. По тази причина се налага преброителите да тропат на вратите и да разпитват обитателите на домакинствата. Преброителите апелират хората в квартала да подходят с доверие към тях.

"Видят ме и бягат. Скриват се, не излизат навън. 20 минути им обяснявам какво е преброяване и накрая ме гонят", обяснява Красимир Ангелов.

Още по темата

Един от аргументите, с които в "Столипиново" отказват преброяването, е притеснението им, че ще бъдат поставени в списъци за масова ваксинация срещу коронавирус.

В целия Пловдив електронно вече са се преброили 48% от жителите.

"Като цяла преброяването на територии с компактно малцинствено населени е трудно", коментира Магдалена Костова, директор на дирекция „Демографска и социална статистика” в НСИ. "Със съдействието на МВР и районното управление вече нещата вървят добре, голяма част от населението е преброено", обясни още Костова.  Тя обясни и за случая в Перник, при който мъж стреля по преброителка.

"Сезирано е районното управление. Много неприятен случая. Не може с всеки преброител да ходи полицай", каза Костова.

"Тя е опитала да се легитимира от далеч, но мъжът е стрелял. Много е изплашена", заяви Магдалена Костова.
 

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 10 месеца

Е що да е конспиративно, след преброяването да ги ваксинират или поне така ще го наречем мероприятието

148

Анонимен

преди 10 месеца

Римляните винаги са били висшата класа от древността. За тях закони не важат. Скоро ще ни минат по численост и България ще стане новата Индия.

147

@ Германец | Duchess

преди 10 месеца

Ето още нещо интересно за теб. Потърси стряницата на Dr. Guntram Zimmermann, Hausarztpraxia Tübingen и прочети какво пише относно ваксините.Още нещо. Германец можеш да се наречеш само със завършени основно, средно и висше образование в Германия. Аз ги имам и трите и въпреки това не бих се нарекла никога германка. Никога. Аз съм българка, а предците ми (поне пра-дедите) са били селяни - виждаш ли разликата между нас? Такива като теб са утайката на всяко общество. Нямате чест, а сте надменни.