Снимка: БГНЕС

Лошо време отлага претоварването на кораба „Вера Су“, заседнал край Камен бряг. Приключили са действията по източването на горивото и смазочните материали.

Екипажът на кораба все още не е разпитан, съобщава БНР. От вчера случаят беше прехвърлен от Окръжната прокуратура в Добрич към Апелативната прокуратура във Варна.

Общо 38 кубика гориво и смазочни материали са били източени от кораба, като му е оставено минимално количество, което да осигурява работата на генераторите.

Още по темата

По-късно днес се очаква да пристигнат три баржи, осигурени от Европейската агенция за морска безопасност, които ще се използват за претоварването на карбамида. Подготвена е работна група, която да ги приведе максимално бързо в готовност за действие, информират от МТ.

Заради вълнението на морето от 4 бала към този момент няма да бъдат предприемани действия, съобщават от Кризисния щаб.

Продължава денонощното дежурство на спасителната група от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и готовността на всички за евакуация на екипажа, ако бъде заявено такова желание от капитана. Разработени са три варианта – по суша, по въздух и по вода.

Екипажът все още не е разпитан, няма и информация кога и по какъв начин ще се направи пореден опит следователите да разговарят с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase