Жителите на пазарджишкото село Мирянци за пореден път излязоха на протест. Оплакванията им са свързани с дейността на фирма - концесионер за добив на пясък и чакъл. 
 
Местните смятат, че изкопните работи водят до разместване на земните пластове и до напукване на къщите им. Също така твърдят, че концесионният договор се нарушава и добивът на инертни материали става извън позволената територия и дълбочина. 
 
"Къщите в Мирянци и Синитово са почнали да пропадат надолу. Водата свършва. Отделно, че се и замърсява много тук. С тия камиони се замърсява и околната среда", каза пред Bulgaria ON AIR жителят на село Мирянци Йордан Георгиев.
 
"Къщите започнаха да се пукат. Водата на хората в сондите също намалява, даже някои без вода остават. Потърпевши сме, отвсякъде сме потърпевши", коментира друга жителка.
 
"Тази къща се вижда какво поражение нанася баластриерата върху нашите сгради и нашите жилища. Ето, забележете, прозорците също са нацепени на две. Следващата къща също е със свален покрив, защото се нацепи на четири", сподели Кирил Ламбрев.
 
Жителите на селото искат да се спре дейността на баластриерата.
 
Вижте повече в репортажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase