Снимка: Bulgaria ON AIR

За четири дни млад мъж и семейството му събраха 25 хиляди лева за протеза, благодарение на дарения. Историята им ви разказахме по-рано през седмицата. Българи от цялата страна показаха солидарност с младите хора, изпаднали в беда и им изпращат финансова помощ, предава Bulgaria ON AIR.

Юсеин Каръков бил прострелян в десния крак по време на лов миналата зима. След няколко операции, това лято се наложила ампутация на крака и скъпа протеза, за която семейството нямало пари. През миналата седмица при пожар изгоряла къщата им в Горско ново село. А съпругата му Димитринка се обърна в социалните мрежи със зов за помощ, който ви показахме и ние.

"Много бързо се отзоваха хората, искам да им благодаря, на тези, които се отзоваха, на тези, които ще ме подкрепят в следващия етап. Изумен съм като цяло. За протезата сме събрали парите, на четвърти ме викат в протезния център, за да почнем протезирането. Благодарен съм, спокоен съм, че поне за крака ще се случат нещата, надявам се, че ще имаме подкрепа и за дома", сподели Юсеин Кавръков.

Младите хора са трогнати и много благодарни, тъй като само за 4 дни непосилната сума от 25 хиляди лева вече е събрана.

"Благодаря на всички от сърце, много ни помогнаха, тяхната подкрепа е огромна за нас. Господ здраве да ви дава. Господ да ви пази, благодаря ви, мили хора, просто нямам думи", коментира Димитрина Кавръкова.

Дарителската кампания продължава, като се набират средства за нов дом на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase