Снимка: БГНЕС

Измерената стойност за азот амониев от втората поред проба след прекратяване на дейностите по претоварване на заседналия кораб, взета на 29 септември на същото място от морските води в близост до авариралия кораб, показва, че концентрациите са понижени и се приближават към стойността, измерена в понеделник, 27 септември, преди започване на компрометираната операция по прехвърляне на товара. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Още по темата
От там уточняват, че МОСВ продължава всекидневно да следи състоянието на водите в Черно море. Към момента екипите са на място за следващо пробонабиране от морските води в близост до авариралия кораб.

От понеделник, 04 октомври, заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров ще бъде командирован на място с оглед осигуряване и контрол на последващи спасителни действия.
 

Коментари Напиши коментар

27

некадърниците

преди 3 месеца

възпройведоха политическа ситуация с турция-ще ни излезе скъпо

26

Анонимен

преди 3 месеца

До съвременно образован и другите, учили химия......Не се чудете, типично изделие на "работилия". Не знам думата за мъжката мисирка, някъде казват "фиторок", "пуяк" се използва с друго смислово натоварване.

25

ЗАДник

преди 3 месеца

Азотните торове,ако се изсипят в морето няма да причинят еко катастрофа.Най-много да подхранят водораслите и да увеличат планктона.Какво толкова правите драма с тоя кораб?Рибите щели да го нагълтат.Вие го гълта постоянно в зеленчуците,които си купувате,но за там не е проблем.Проблем са рибите.Да ви акам връз логиката.