Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Автомобил блъска жена на улица, а преминаващите коли и пешеходци не спират да й помогнат. Случаят е от Враца и е заснет от охранителна камера, а кадрите са разпространени в социалните мрежи.

МВР е установила кой е водачът и след проверка се вижда, че не употребил акохол и наркотични вещества. Възрастният мъж обаче също бил транспортиран в болницата заедно с пострадалата, тъй като вдигнал високи стойности на захарта в кръвта.

Ивайло Иванов разпространява кадрите в социалните мрежи, възмутен, че преминаващите хора и коли не се спират да помогнат.

"Най-обикновено ПТП. Станало – станало. Човекът слиза, опитва се да й помогне, но хора, които бяха до нея подминаха. Това само ме принуди да кача видеото. Липсата на всякаква човечност", споделя пред Нова тв Ивайло Иванов.

Около 15 минути след инцидента на място се оказва и бившият автомобилен инструктор Петко Благоев, който е обучвал шофьори през целия си живот и знае, че в този момент е важно да се помогне. Пострадалата била преместена в колата, която я ударила.

Макар, че дошъл доста време след инцидента той все пак опитал да помогне и на жената, и на водача и неговия спътник, защото всички изглеждали зле.

Пострадалата още се намира в болница с овладян вече от лекарите кръвоизлив в мозъка и травма на китката. Животът й е вън от опасност, но по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase