Снимка: БГНЕС
Автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите излизат на протест на 28 септември от 10.00 до 12.00 часа, предаде БНР.
 
В областите градове София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе Видин Благоевград и Добрич превозите ще бъдат преустановени.
 
Ще има и протестни шествия на сдруженията в бранша. Представители искат да подчертаят нуждата от държавно подпомагане за сектора.
 
От бранша посочват, че протестът няма политическа насоченост. Превозвачите настояват за компенсации заради шоковия скок на горивата и за работни заплати, тъй като според тях мярката 60 на 40 не е ефективна.
 
 

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 седмици

Обобщение: за 32 г от 1989 г от 100% държавното стана 50% частно. Влязохме в ЕС и НАТО. От 9 милиона станахме 6 милиона. Построихме малко магистрали и метро. Станахме/останахме най бедната от 30 държави в Европа. Не е много за половин век близо. За толкова време някои са правили доста повече

31

Анонимен

преди 3 седмици

То кафеджиите и ресторантьори миналата година не работеха повече от 3 месеца ,но не стачкуваха ,сега всички стачкуват и търсят пари от държавата ,ало Кацаров затваряйги тия печелбари да им дойде ума

30

Анонимен

преди 3 седмици

Не се ли усещате, че сте прекалено нахални спрямо хората, чиито роднини са починали от ковид?