Снимка: БГНЕС
"Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което дадохме като предложение вчера на държавата, защото отново искаха помощ от държавата, е те, като най-голям работодател, да стартират ваксинацията в държавия сектор."
 
Това заяви в ефира на bTV председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.
 
"Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то те няма как да важат само за ресторантьорския и хотелския бранш. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-вече да не сме единствения затворен бранш. Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министреството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също", допълни още той. 
 
Алибегов изтъква, че COVID сертификатът не може да е мярка само ресторантьорите и заведенията.
Още по темата
 
"Въвеждането на изискване за тест, за да влезеш в заведение, следва да помага процеса на ваксинация срещу коронавирус, а не да е отделна и несвързана мярка", допълни Алибегов.
 
"Доволен съм от срещата между представители на туристическия бранш и служебният премиер", коментира доц. Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.
 
"Имаме много висока оценка на лятото от Стефан Янев, който каза, че то е преминало успешно и че очаква зимният сезон да протече по същия начин. Това означава пак да имаме проблем с паркирането на автомобили през зимата, да имаме много туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят изцяло", допълни Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase