Първата балонена фиеста у нас стартира тази сутрин близо до скалите в Белоградчик. 11 балона от Полша, Румъния, Русия и България осъществяват свободни полети над Белоградчишките скали и региона, предаде Bulgaria ON AIR
 
Десетки посетители предпочетоха панорамния полет, който продължава само няколко минути. 
 
Идеята на организаторите на събитието е чрез фестивала да популяризират Белоградчик и скалите като предпочитана туристическа дестинация.
 
"Интересът се оказа изключително силен, което ни обнадеждава, че ще постигнем нашата цел - да превърнем Белоградчик в предпочитано място за летене с балон", сподели организаторът Евтим Стефанов.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

До Сюлейман паша.....Соломонччо, елоградчик е приказно място! А Кападокия сте я наследили от кападокийците, древните и християните! Добре, че някой ага със здравочувство за алъш-вериш се е сетил за бизнеса с балони! Да ни сте измислили балоните, брей?

5

Сюлейман паша

преди 1 месец

Ами, хубаво ще ги пускате тия балони ама има ли какво да гледате отдолу?!Ако проблема беше да пускаш само балони цялата пустиня в Дубаи да е осеяна с такива.Правилно е написал човека долу,че копирвате Турция или някоя друга дьржава.Един вид ,,барабар Петко с мьжете".В Кападокия летят балони ама гледката е приказна,фантастична!!!Една птичка пролет не прави,особено след някоя и друга авария.

4

До 1

преди 1 месец

Що какво има в Турция? Балони има в много държави по света, не ти е само Турция, така че нито сме видели нещо ново, нито пък копираме. Фиеста с балони има и в Албъкърки, щата Ню Мексико в САЩ. И това е един от световно известните празници.