Снимка: БГНЕС

Деца от четири учебни заведения в област Велико Търново са под карантина заради регистрирани случаи от COVID-19, съобщиха от областния кризисен щаб.

Под карантина са поставени 24 ученици от СУ "Емилиян Станев" и 13 ученици от основното училище "П.Р. Славейков"в Джулюница.

В Детска градина "Чиполино" в Свищов под карантина са поставени 15 деца, 2 педагози и един помощник-възпитател, заради дете с положителна проба от яслената група в градината.

Преди дни при регистриран положителен тест на учител в СУ "Вела Благоева" - Велико Търново под карантина са 23 ученици от паралелката.

С предписания на РЗИ са разпоредени противоепидемични мерки - почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на изолацията.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 72 нови случаи на COVID-19. Областта продължава да бъде в червената зона.

По данни на Единния информационен портал в областта са поставени общо 64 410 ваксинационни дози. Информация за разкритите кабинети за ваксинация и през почивните дни е публикувана в сайта на РЗИ.

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 месец

До Министъра: Колко стотинки спечели от безумните си постове?

23

Анонимен

преди 1 месец

До "до 14 от славянин" - понякога човек е по-добре да замълчи, вместо да се излага...

22

Министъра

преди 1 месец

Незабавно преминаване ОНЛАЙН!! Край на експериментите с деца!!