Снимка: БГНЕС

15-годишно момиче изчезна вчера следобед в бурното море край Китен. То влязло във водата заедно със сестра си, която спасителите успели да извадят навреме.

За съжаление, детето все още е намерено. Спасителната акция беше прекратена вчера заради бурното море.

Инцидентът е станал малко след 16 ч вчера на неохраняема част от плажа, разказа пред БНТ старшият спасител на плажа в Китен.

След като извадихме едното момиче, то имаше много слаб пулс, наложи се изкуствено дишане, след което се върна към живота. После разбрахме, че всъщност с нея е имало още едно момиче и то е изчезнало, допълни спасителят.

Морето беше много бурно, трудно извадихме момичето, допълни спасителят, който първи се притича на помощ на давещото се момиче.

Коментари Напиши коментар

25

Фалшива новина

преди 1 година

Почти нищо вярно в новината. Спасението момиче е извадено от курортист, а не от спасители. Първият пристигнал спасител се прави, че не е разбрал, че другото момиче е още във водата и чак, когато вече е станало късно, е "разбрал".

24

Бчк

преди 1 година

Атлиман е плаж с много къса ивица!Практиката на концесионерите за месец септември е съкращение на спасителите до 80 %, тоест 2-***, 3-*** спасители охраняват за 10-***, порочна практика за икономия!!!Друг е въпроса какви са спасителите, охранявали този плаж като подготовка и отговорност!Южния плаж на Китен може в началото да е по плитък, но е пъти по опасен заради своята откритост към хоризонта!!!!Почивай в мир дете....

23

АнонимеН

преди 1 година

УДАВИЛО СЕ Е НА ПЛАЖ АТЛИМАН В КИТЕН!!!! АКО БЯХА ОТИШЛИ НА ЮЖНИЯ ПЛАЖ ТАМ ВОДАТА ТИ Е ДО КОЛЕНЕ И НА 10 МЕТРА НАВЪТРЕ!