Снимка: БГНЕС

Без маски и без спазване на дистанция на концерт в Берковица. Хората се бяха събрали да слушат народна музика, а кадри от празника обиколиха социалните мрежи. На тях се вижда, че хората нямат маски, а дистанция не се спазва. Организатор на събитието е общината.  Събитието се е състояло на централния площад, носещ името на Йордан Радичков.

"Бях потресен от безотговорното отношение на  изпълнителната власт в лицето на кмет, зам.-кмет. Имаше много хора.  Липсваше схема за движение, пунктове за дезинфекция", разказа пред Нова тв мъж, присъстващ на концерта.

От общината отговориха, че е имало три пункта, където са се раздавали маски, както и диспенсъри за дезинфектанти. Хората са били на разстояние метър и половина. Организирани са били седящи места. Заповед на кмета е оповестила, че има строги противоепидемични мерки.

"Извършихме проверка на това масово мероприятие. Констатирано е, че наистина е имало струпване на хора. Съставен е протокол. Ще бъде съставен акт на организатора на събитието, а именно кметът на общината", заяви представител на РЗИ.

Санкцията е от 300 лв. От РЗИ обясниха, че нямат правомощия да прекратяват подобни събития, а само да налагат глоби. Те могат да подадат сигнал към МВР.

Вижте още по темата в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase