Снимка: БГНЕС

Нерегламентираното сметище край село Мала църква продължава да съществува. Проблемът е от години, обясняват местните хора. Миналата година то е било почистено, но продължават да се трупат боклуци на мястото.

"Ние сме от 20 години тук, имаме къща. Това сметище винаги е било ужасно, защото е било точно до красивата гора, децата от там минават за разходка и няма оправяне.", разказва пред БНТ Румен Славев. По думите му, с годините сметището става все по-запълнено и  там се карат всякакви отпадъци, включително и строителни.

Има и много битови отпадъци, както и дървесина. А самото нерегламентирано сметище достига до 100 метра. През годините е имало сигнали от граждани, но глобени няма.

Още по темата

"Трудна е процедурата. Трябва, доказуемостта е сложна работа. Трябват свидетели", казва кметът на селото Ивайло Петров.

Версиите за това кой изхвърля боклука си там са много. Единственият начин да бъде почистено е с багери и тежка техника.

Според община Самоков жителите могат да изхвърлят битови и строителни отпадъци безплатно в Регионалния център за управление на отпадъци за граждани.

"Образуването на нерегламентирани сметища на територията на населените места в община Самоков е проблем, с който все още не сме се справили напълно. От направените анализи и възможности за решение, предвиждаме във всяко населено място да се постави контейнер за строителни отпадъци, който да се извозва периодично", казват в изявление от общината.

Жителите на село Мала църква се надяват в най-скоро време боклукът да бъде премахнат и отново да се наслаждават на красивата природа.
 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 месеца

Пак ли аз да ви уча бе - има едни камери за лов, слагат се на дървета и се активират като засекат движение. Слагате една, снима кой е и номера на колата и готово. Пак само оправдания - трудно, ама много трудно било, виждаш ли почти невъзможно даже. Хората на Марс отидоха ние с едни *** не може да се оправим.

9

Георги Г.

преди 2 месеца

Точно това го бях снимал преди няколко дни и щях да пускам сигнал. *** изхърлят *** в изключително красива местност над селото. И все се чудя, как не могат да пратят за 2 седмици горски да патрулират и който видят с *** - ела, че ми трябваш. Ама като няма воля ...

8

5KOV

преди 2 месеца

ЕДНА КАМЕРА ЩЕ ОПРАВИ РАБОТАТА...