Снимка: БГНЕС

Глобяват собственици на безстопанствени коне за това, че са ги оставили без надзор и застрашавали пътуващите по шосето между Пещера и курортното селище "Свети Константин".

Животните са били заловени, след като граждани се оплакали на кмета на родопската община Йордан Младенов и той разпоредил да се предприемат необходимите мерки за прибирането им, съобщава "Монитор".

Животните са откарани в помещение, стопанисвано от Общинското предприятие по чистотата. При установяване на собствениците ще им бъде наложен акт според законовата уредба. При липса на такива, животните ще бъдат предадени на съответните органи за умъртвяване и превозени до екарисаж.

Проблемът с пуснатите на свобода животни не е нов за администрацията в местната община. Полагат се усилия за да се ограничи до минимум нехайното отношение на стопаните. Търси се най-добрият вариант за разрешаването на проблема.

Коментари Напиши коментар

23

Крайно време беше !

преди 2 месеца

"Безстопанствените" животни трябва да се предават на организации, които искат да се грижат за тях или да се дават в кланиците. Нерегистрираните каруци веднага да се нарязват за скрап !Ако това стане за "нула" време ще изчезнат "безстопанствените" животни и нерегистрираните каруци !

22

собственик

преди 2 месеца

на кон без стопанин .... ????????аз тука влизам само заради журналистическите "бисери"

21

GFG

преди 2 месеца

То самото заглавие е оксиморон, ама няма нищо.